Kalvosinnapit – tyylin ja miehen tyylikkyyden ikonit
29 maaliskuun, 2022Mistä tietää, ovatko helmet aitoja?
30 maaliskuun, 2022Meitä ei saa tuomita yksitoikkoisuuteen ja toistoon niin vaatteiden kuin asusteidenkin osalta. Kun päätämme vaatekaappiamme monipuolistavista elementeistä, emme saa antaa vain korujen poljetun polun ohjata itseämme. Perinteisen 925-hopean tai 585-kullan lisäksi koruja voidaan valmistaa monista eri materiaaleista. Epoksihartsi – väritöntä lasia kor uihin on käytetty ja löytänyt paikkansa koruteollisuudessa. Se on materiaali, joka on ominaisuuksiensa ja poikkeuksellisten visuaalisten ominaisuuksiensa ansiosta soluttautunut kaikkein vaativimman maun armoille.
Koruhartsi on kaksikomponenttinen synteettinen materiaali. Se koostuu kiteisestä epoksihartsista ja kovetteesta. Kun nämä aineet yhdistyvät kemiallisessa reaktiossa, ne kovettuvat. On kuitenkin varmistettava, että käytetään oikeita suhteita. Näin syntynyt massa kovettuu ja soveltuu siten käytettäväksi tai jatkokäsittelyyn. Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta epoksihartsi toimii hyvin koruteollisuudessa.
Epoksihartsin suurin etu on sen vapaus muodon muotoilussa ja helppous, jolla se voidaan yhdistää muihin elementteihin. Sen sovittaminen valmistamaamme muotoon on hyvin yksinkertaista: valitse vain oikea valumuoto. Halutun muodon saamiseksi on muistettava levittää epoksi varovasti ja hitaasti materiaaliin. Suosittelemme valmistajan ohjeiden noudattamista, mikä takaa parhaan vaikutuksen. Lisäksi voidaan käsitellä muottihartsia. Hionta, poraus tai kiillotus antaa koruillemme lopullisen muodon.
Epoksihartsi saavuttaa täyden kovuutensa 7 päivän kuluttua, joten mekaaninen käsittely tulisi suorittaa vasta tämän ajanjakson jälkeen. Kun massa jäähtyy, voimme kiinnittää saadun epoksimuodon sormuksen pohjaan tai muuhun hartsille valmistettuun muotoon ja nauttia uudesta korusta.
Pelkkä kiteisen hartsin käyttö ei saa koruamme loistamaan; saatu massa on vain väritöntä materiaalia. Jos haluamme korostaa sen esteettisiä arvoja värillä, meidän on harkittava erityisesti hartsipigmenttien lisäämistä. Vain tällä yhdistelmällä saavutamme kristallia jäljittelevän värillisen lasin vaikutelman.
Helmiäispigmenttiä käytetään myös värin antamiseen epoksille; värjäys voidaan siis tehdä levittämällä väriainetta sen pinnalle tai lisäämällä sitä epoksimassaan. Näin saadaan helmiäisvaikutelma ja metallinen kiilto.
Kun aloitamme tuotteemme valmistamisen, muistamme ensin valumuodon. Tämä on ratkaisevan tärkeää koko prosessin kannalta. Sen ulkonäkö vaikuttaa suoraan tulevan korumme muotoon. Haluamamme korulasin muoto riippuu luovuudestamme. Voimme päästää mielikuvituksemme valloilleen luodaksemme entistäkin ainutlaatuisempia koruja.
Seuraava vaihe on epoksimassan valmistaminen. Noudatettavat mittasuhteet ovat hartsi ja kovetin suhteessa 2:1. Sekoitettaessa on suositeltavaa tuulettaa tilaa ja olla varovainen. Jos haluamme saada korumassan vuotamaan, voimme lämmittää sitä. Muista, että kovetinta ei saa kuumentaa. Laitamme pullon väritöntä kiteistä hartsia veteen noin 35-40 °C:n lämpötilaan noin 10-15 minuutiksi. Sitten sekoitamme kovettajan joukkoon ja jätämme massan sivuun vielä 15 minuutiksi. Varttitunnin kuluttua voimme aloittaa luovan prosessin.
Hartsivärin ja muotin väri ei ole ainoa vaikutus korujemme ainutlaatuisuuteen. Toinen epoksin etu on mahdollisuus kokeilla, mitä sen sisältä löytyy. Luodaksemme todella omaperäisen ja ainutlaatuisen ilmeen voimme lisätä muita elementtejä: kukkanuppuja, siemeniä, kristalleja tai valmiita osia sydämen tai minkä tahansa muun halutun muodon muodossa.
Epoksikorun lopullinen muoto on aina ainutlaatuinen ja takaa poikkeuksellisen ulkonäön. Kaikki epätavallisen muotoisten ja ainutlaatuisen näköisten korujen ystävät ovat tervetulleita tutustumaan epoksihartsin ominaisuuksiin. Voit käyttää valmiita tuotteita tai kokeilla omia voimiasi ja luoda jotain erityistä ja yllättävää.
Related posts
Mistä tietää, ovatko helmet aitoja?